Google Trust Rank Nedir

Yazar: Burak Şensoy Tarih: 13:11 Kategori: , , , , , , , , , Yorum: Yorum Yap


[Resim: google-trustrank1.jpg]

Trust rank google gözünde otoriter hatta fenomen olmaktır.Siz konular hakkında ne kadar özgün olursanız ve bir konuyu üstüne basa basa yazarsanız (bu konu yanlış anlaşılmasın aynı konudan kasıt sürekli aynı şeyleri yazmak demek değildir)siz belirli bir süreden sonra fenomen olursunuz örnekleyelim;
Cep telefonu tanıtımı yapıyorsunuz sitenizde her gün güncel resimler özgün yazılar özgün etiketler arama kelimeleri bir süre sonra siteniz hitlenmeye başlayacak. Ziyaretçiler gelecek yorum bırakacak sitede etkili olacaklar. Artık diğer sitelerde sizi kullanmaya başlayacak ziyaretçileriniz etkin oldukları yerlerde sizden aldıkları resimleri paylaşacak linkini paylaşacak. Bunlar siz bir şey yapmadan oluyor.
Artık belirli bir süreden sonra cep telefonuyla alakalı yazılanlarda sizin siteniz arama sonuçlarında ilk sayfada yer alacaktır. Google sizi otoriter görüyor olacaktır ve arama sonuçlarında size ilk sayfada yer verecektir.
Sizin yapmanız gereken bu aşamadan sonra içeriğinizle alakalı sitelerden özellikle linkle sitenizi desteklemektir. Bu sayede trust rankınız daha da artacaktır. Çünkü içeriğinizle alakalı site size link veriyse siz artık otoriter site oldunuz farz sayıyor google.
Diğer önemli faktör ilk olmaktır. Bir olayı ilk yazan site her zaman öndedir.
Mesela bir habere şahit oldunuz. Sitenize eklediniz ama sitenizini içeriği başka. İlk etapta ilk sayfaya yerleştiniz. Haber ajanslara düşüp haber siteleri eklediğinde ise yavaş yavaş düşerisiniz. Neden mi? Haber onların işi google haberi onlardan alıyor çünkü onlar artık otoriter siteler.
İçeriğinizle alakalı iş yaptığınız sürece otoriter her zaman olursunuz.


Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder