WordPress Tema Türkçeleştirme !

Yazar: Burak Şensoy Tarih: 01:18 Kategori: , , , , , , , Yorum: Yorum Yap


Öncelikle düzenleme yapacağımız temayı bilgisayarımıza indiriyoruz. Daha sonra http://notepad-plus-plus.org/download/adresinden Notepad++ son sürümünü indirerek bilgisayarımıza kuruyoruz. Notepad++ programını kurduktan sonra tema klasöründe bulunan index.php page.php single.php gibi dosyalardan düzenleyeceğimiz dosyaları Notepad++ ile açmamız gerek.




Notepad++ kurduktan sonra dosyalara sağ tıkladığımızda Edit with Notepad++ seçeneğide eklenmiş oluyor. Tıklıyoruz ve dosyamızı Notepad++ ile açıyoruz. Notepad++ ile açtığımız *.php dosyasının dil kodlamasını aşağıda ki resimde gördüğünüz gibi UTF-8 bomsuz olarak dönüştürüyoruz.





Dil kodlamasını UTF-8 Bom’suz olarak dönüştürdükten sonra dosya içerisinde bulunan İngilizce terimleri Türkçe olarak yazmanız durumunda karakterlerin bozuk gözükmesi gibi bir durum söz konusu olmayacaktır. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta Türkçe düzenlemeyi yapmadan önce karakter kodlamasını değiştirirseniz hiçbir sorun yaşamazsınız. Bazen sonradan dönüştürülen dosyalarda sorun olabiliyor.


Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder