WordPress Yazı Kopyalamayı Engelleme

Yazar: Burak Şensoy Tarih: 00:32 Kategori: , , , , , , , , Yorum: Yorum Yap

Hiçbir makale yazarı ort. 40-50dk boyunca emek vererek yazdığı makalenin elbette kimliği belirsiz kişiler tarafından internet sitelerinde paylaşılmasını istemez.Sizlere bunu engelleyen bir eklenti vereceğim.

Eklentinin kurulumu gayet basittir. İsteyen herkez kolaylıkla bu eklentiyi kurabilir. Buraya tıklayarak eklentinin sayfasına gidin ve eklentiyi indirin. İndirdiğiniz eklentiyi rar’dan çıkarın ftp aracılığıyla wp-content/plugins dizinine gönderin.
WordPress admin panelinize girin Eklentiler bölümünden “WP-CopyProtect [Protect your posts]” eklentisini aktif edin. WP-Copy Protect eklenti sayfası yönetimine gelin. Disable right mouse click alanını işaretleyin. Bu alanı işaretlediğinizde sitenize girip içeriklerinizi çalmaya çalışan kişiler sağ tıkladığında “alert şeklinde” belirlediğiniz uyarı mesajı çıkacaktır. Uyarı mesajı belirlemek için bir alt kutucuğu doldurun.
Sitenizde sağ tuşa tıklandığında çıkacak olan uyarı mesajını yazın. Sağ tuş engellemeyle istediğiniz verimi alamadıysanız eğer yazı seçiminide engelleyebilirsiniz bunun için Disable text selection alanını işaretlemeniz gerekiyor. Gerekli olan alanları doldurduysanız Save Settings (Kaydet) butonuna tıklayarak ayarlarınızı kaydedin.


Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder