İnternetten Para Kazanma Yolu - Youtube

Yazar: Burak Şensoy Tarih: 07:20 Kategori: , , , , , , Yorum: Yorum Yap

Merhaba Etkenblog okurları,
Bu yazıda sizlere youtube dan para kazanmayı anlatacağım.


Youtube; gerçekten internetin gücünü, şiddetli bir şekilde ele geçirmiş ve internetten para kazanmanızda önemli rolü olan sitelerden birisidir. Elinizde bir amatör film çekmek için doğru araçlarınız olduğu sürece(-ki bugünlerde para harcamadan yüklü miktarda para kazanmak  çok da zor değil-) işinizi geliştirmek veya değiştirmek için fırsatınız var, sadece Youtube’a kaydolarak ve çektiğiniz videoları Youtube’a ekleyerek!
Ama bahsettiklerim, ne tarz videolar çekeceğinize bir açıklık getirmiyor. Tamam rahatlayın, çünkü bu ne tarz videolar ortaya çıkarmanız gerektiğiyle ilgili. Bu siteyi kullanarak internetten para kazanmanın çok iyi bir yolu var, bunu öğrenmek üzeresiniz.
Şimdi mevcut girişiminiz ile daha fazla para kazanma yolu olarak Youtube’a bir göz atalım. Eğer işinizle ilgili kısa videolar çekebilirseniz( videonun içine kendi sitenizin URL’sini eklediğinizden emin olunuz) sitenize daha fazla girileceğini bekleyebilirsiniz ve beklendiği üzere bu sonuç olarak daha fazla müşteri demek.
Örneğin; diyelim ki her çeşit ev yapımı ürünler satan bir siteniz var. O halde; insanlara kendi ev yapımı kartlarını nasıl yapacaklarını gösteren bir video hazırlayabilirsiniz. Onlar daha sonra ne gibi ürünler sattığınızı görmek amacıyla sitenize göz atacaklardır. Ne iş yaptığınızın önemi yok, bu işlemin bir benzerini kendi işiniz için yapabilirsiniz.
İşin sırrı; görsel olarak düşünmektir. Sadece kameranın karşısına oturup insanlara bir şeyler anlatmanın bir faydası olmayacaktır- ayrıca onlara nasıl yapılacağını da göstermelisiniz. Videolarla ilgili fikir yürütürken bu söylediklerimi aklınızdan çıkarmayınız. Eğer bunu yaparsanız daha iyi bir sonuç alacaksınız.
Bu bağlamda Youtube’dan direkt olarak para kazanmaktan ziyade Youtube’u dolaylı olarak  kazanmak amacıyla kullanıyorsunuz. Bu, insanların dikkatini çekmek için ve sitenize girmelerini sağlamak için mükemmel bir yoldur. Aslında direkt olarak hiçbir şekilde sitenize müşteri toplayamazsınız, bu yüzden ürünlerinizi satabileceğiniz insanların dikkatini nasıl çekebileceğinize odaklanırsanız daha etkili olacaktır. Bir kez bunu nasıl yapacağınızı bulduğunuzda, onlar sitenizde neler sunduğunuzu görmek için sitenize göz atmaktan mutluluk duyacaklar. Ama; ya reklamını yapabileceğiniz bir işiniz yoksa? Olsun, bu sitede bağlı şirket(affiliate marketing) fırsatlarının reklamlarını yaparak başarılı olan bir çok insan bulunmaktadır.- yine gerekli web adresini videoya ekleyerek (Youtube’a girdiğinizde bunun zaman zaman bir çeşit  filigran etkisi şeklinde belirdiğini göreceksiniz) ve hatta videoyu herkesin kullanımı için ücretsiz ve paylaşılabilir yapabilirsiniz. Tekrarlıyorum, sattığınız bir ürünle ilgili bir şey paylaştığınız sürece websitenize yeterli miktarda giriş trafiği elde edeceksiniz.
Youtube’a videoları yüklemeniz biraz vaktinizi alabilir(özellikle daha önce bunu yapmadıysanız) fakat birkaç kez yükledikten sonra usulünü öğreneceksiniz. Daha önemlisi internetinize pazarlama cephanenizde bulunan bilginizi ekleyerek daha fazla gelir elde edeceksiniz!
Son bir ipucu – orijinal olun. Telif hakları olmayan videoları tercih edebilirsiniz, ama daha iyisini kendiniz yapabiliyorsanız, bununla dikkat çekmeyi neden denemiyorsunuz?


Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder