Okullar Açılıyor 2012-2013 Öğretim Yılı Başlıyor

Yazar: Burak Şensoy Tarih: 16:42 Kategori: , , , , , Yorum: Yorum Yap


Okullar Açılıyor 2012-2013 Öğretim Yılı Başlıyor

Bir yaz sezonu daha bittikten sonra kimi çocukların korkulu rüyası okullar açılıyor. 2012-2013 sezonu 17 Eylül 2012 ‘de başlayacak ve çok az gün kaldı. Fakat bu yıl diğer yıllardan farklı olacağa benziyor. Malumunuz yeni eğitim sistemi geldi ve birçok kişi henüz ne yapacağını bilmiyor. Aslında bu zamana kadar araştırıp öğrenmişlerdir.

İnsanların akıllarında bir sürü soru var 5 yaşındaki çocuk okula nasıl gider, ne yapar, ağlar mı? Zaten çocuklar 1.sınıfa giderken ilk günleri zor geçiyor ve bu 7 yaşlarındayken oluyor. İnsan kendi kendine sormuyor değil “5 yaşındaki çocuk okula nasıl gidecek?” diye.

Her şeye rağmen ebeveynler çocuklarını okullara göndermek zorundalar çünkü yasalar ve kuralların dediğine uyulmak zorunda. Asıl korkulan çocukların 5 yaşında okula gitmesi, yanlış bir şeyse ve bu çocuklar okula gittikten sonra fark edilirse? Akıldaki soru işaretlerine çözüm bulmak çok zor ve yapacak hiçbir şey yok gibi gözüküyor. Umarım alınan karar doğru olur yoksa ülkenin bu yıldaki 5-6 yaş aralığı çocuklar alması gereken eğitimlerini alamayacaklar. Buda ülkede kaçınılmaz bir tartışmaya yol açacağına kesin gözüyle bakılıyor.



Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder